lauantai 19. helmikuuta 2011

Anulle hisu-sprintin aluemestaruus, Reijolle pronssia

Hiihtosuunnistuksen sprinttimatkojen Uudenmaan aluemestaruuskilpailut käytiin lauantaina rapsakassa pakkaskelissä. Pihkaniskojen ja Helsingin Jyryn järjestämän kilpailun näyttämönä toimivat Vantaan Simonkylän metsät. Lumiseen maastoon oli ajettu paljon kelkkauria, mutta muutaman kerran pääsi paukuttamaan myös isompaa baanaa.

Tiimin parhaan noteerauksen teki Anu, joka ennakkosuosikin paineet harteillaan otti voiton D40-sarjassa. Ylivoimasta ladulla kertoo se, että toiseksi tullut Taina Koistinen joutui käyttämään aikaa noin 1,5 kertaisesti Anuun verrattuna. Hyvin sujuneella suunnistuksella tuli myös kärkiaika jokaiselta rastiväliltä.

H35-sarjassa Reijo sijoittui kolmanneksi jääden kärjelle noin 3,5 minuuttia. Suoritusta vaivasivat parit huonot reitinvalinnat, jotka pronssimitalista huolimatta jättivät kilpailusta aavistuksen karvaan maun.

Henkilökohtaisten kilpailujen lisäksi hiihdettiin myös viestit. Anu ja Reijo osallistuivat viestin pääsarjaan Järvenpään Palon joukkueessa. Molemmat onnistuivat tekemään ehjän ja tasaisen suorituksen, joka oikeutti kovassa seurassa kuudennelle sijalle. Sijoitusta tärkeämpää oli kuitenkin hyvän rutiinitason pysyminen kaikilla osuuksilla.

Myös JanneH debytoi hisu-rintamalla. Kokemusta hiihdosta lintulaudan kanssa oli ennen kisaa noin 300 metriä ja sekin ilman karttaa, joten varmuus ja sujuvuus olivat suorituksesta kaukana. Parin kaatumisen ja muun sähläyksen jälkeen tuloksena oli H21-sarjan neljäs sija. Totuuden nimissä on kuitenkin mainittava, että sijoitusta paransi huomattavasti muutaman kilpakumppanin emitin hyytyminen kylmässä.

Lisäinfoa kisasivuilta

Keskipitkän ja pitkän matkan aluemestaruuskilpailut käydään maaliskuussa JanneH:n kotikulmilla Mäntsälässä. Mahdollisesti myös näissä karkeloissa voi nähdä tiimiläisiä.